Leefstijlcoaching - werken aan een gezondere leefstijl

De basisoorzaak van vele ziekten is terug te voeren naar de manier waarop we leven. We noemen dit ook wel welvaartsziekten. Naarmate een land zich meer ontwikkelt, komen er meer welvaartsziekten voor. Steeds meer mensen krijgen op steeds jongere leeftijd een chronische aandoening. Dankzij de medische technologie leven mensen langer met een chronische ziekte. Hierdoor stijgen de zorgkosten. Wereldwijd sterft het merendeel van de mensen aan een chronische (welvaarts) ziekte, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en kanker. In Nederland heeft meer dan de helft van de bevolking overgewicht, en de aantallen nemen alleen maar toe.

We zijn het verleerd wat goed is voor ons lichaam en onze geest. We weten niet meer welke voeding het best bij ons past, en als we het wel weten, dan worden we dagelijks verleid tot ongezonde keuzes. We zitten teveel en bewegen te weinig. Onze agenda’s staan vol met afspraken, we komen niet meer toe aan ontspannen, veel mensen ervaren slaapproblemen. Kortom, ons lichaam ervaart voortdurend veel stress.

Het mooie is dat veel van deze klachten positief te beïnvloeden zijn door het aanpassen van uw leefstijl. Door in kleine stapjes ongezonde gewoontes te doorbreken kunt u een betere gezondheid ervaren. En zelfs ziekte mee voorkomen. En als u al een chronische aandoening heeft, kunt u deze positief beïnvloeden door gezonder te gaan leven. Het werkt echt!

Wilt u zich fitter en gezonder voelen? U kunt bij mij terecht voor een leefstijlcoachingtraject, waarbij we samen gaan werken aan een duurzame gedragsverandering.